SENSOMMERENS TEMA

TØRT HÅR

Tørt hår og tørre spidser

Årsager, behandlinger og professionelle tips

Tørt hår er en af de mest almindelige klager blandt alle hårtyper. Uanset om det kun er tørt i spidserne eller hele vejen fra rod til spids, så er der mere end en måde at forklare den udtørrede tilstand. Lad os tage et nærmere kig på årsagerne til tørt hår.

HVORFOR ER MIT HÅR SÅ TØRT?

Tørt hår kan være en årstidsproblem: dit hår påvirkes af vejret, uanset om det er på grund af et skift i temperatur eller den nådeløse sommersol. En tør atmosfære kan fjerne fugtigheden fra håret og få det til at føles endnu mere tørt, skrøbeligt og kedeligt. Tørhed kan også føre til uønsket krus, en strå-agtig konsistens eller knækkede hår, hvilket gør det ekstra udfordrende at style.

For mange hårvaske med en ikke-plejende formel og overdreven føntørring kan også bidrage til udtørret hår. For mange hårvaske har en slidende effekt på håret. Den gentagne udvidelse og sammentrækning af hårskaftet, når det bliver gennemblødt og tørret igen og igen, ender med at tørre håret ud. På samme måde kan føntørring ved høj varme og hastighed også føre til tørhed og skade, da håret er allermest skrøbeligt, når det er vådt.

Hvis du har tør hovedbund, kan du også have tørt hår - især hvis din hovedbund ikke producerer nok naturlige olier til at smøre håret. En irriteret hovedbund, der ender op med at fælde og skalle af, kan også føre til tørt hår.

Udover ydre aggressorer er indre udfordringer som dårlig kost, hormonelle ændringer og alder også faktorer, der kan bidrage til tør hovedbund og tørt hår.

SÅDAN FORHINDRER DU TØRT HÅR

Før du kommer til at føle, at dit hår bliver tørt eller kruset, så er der så er der løsninger du kan bruge for at for at sikre, at dit hår forbliver hydreret og sundt.

Hvad forårsager tørre spidser?

Tørre spidser er af og til en forlængelse af usunde hårrødder, men er generelt et tegn på, at næringen ikke når fra dine hårrødder til spidserne. Du kan selvfølgelig også af og til få tørre spidser af overtørring og styling ved høj varme eller hastighed. Uanset hvad årsagen er, så kræver tørre spidser ekstra fugtighedspleje, ellers kan de forårsage endnu mere skade - de frygtede spaltede spidser og knækkede hår.

Tørre spidser er af og til en forlængelse af usunde hårrødder, men er generelt et tegn på, at næringen ikke når fra dine hårrødder til spidserne. Du kan selvfølgelig også af og til få tørre spidser af overtørring og styling ved høj varme eller hastighed. Uanset hvad årsagen er, så kræver tørre spidser ekstra fugtighedspleje, ellers kan de forårsage endnu mere skade - de frygtede spaltede spidser og knækkede hår.

KÈRASTASE Nutritive

Nutritive tilbyder pleje til alle typer tørt hår, fra hovedbund til spidser – herunder de klassiske Bains, masker og primere samt nye leave-in serummer, der giver nem adgang til nærende aktive ingredienser døgnet rundt.

shampoos til tørt hår og tørre spidser

NUTRITIVE Bain Satin fra Kérastase er en blidt hydrerende shampoo til tørt hår med tynd til medium tekstur. Tørt hår bliver nænsomt renset, intenst næret og forstærket, og det får en let, medgørlig og silkeagtig følelse. Hvis du har tykkere, tørt hår eller ekstratørt, krøllet hår, så er Nutritive Bain Satin Riche til dig. Det er en rig, superhydrerende shampoo, der renser og gendanner tørt hår samt genopfylder fugtighed og efterlader hovedbunden komfortabel.

balsammer til tørt hår og tørre spidser

Produkter til dine tørre hårspidser inkluderer balsammer, der skal skylles ud.

Fint til medium hår? Prøv Nutritive Lait Vital, en højt nærende og ultraudredende balsam til tørt hår. Til fine til medium hårtyper, der har brug for endnu mere næring, er Masquintense en blød hårmaske med essentielle næringsstoffer, der vil sikre at tørre spidser får den ekstra fugtighed, som de har brug for. Vi anbefaler Masquintense Riche til tykkere hårtyper eller hår, der er både tørt og groft eller tørt og krøllet. Det er en ultrakoncentreret hårmaske, der giver intens næring til meget tørt eller tykt hår. Det efterlader håret glansfuldt og hydreret.

 hårserum til tørt hår og tørre spidser

Efter shampoo og balsam er det bedste, du kan gøre for at give dit tørre hår den næring, det har brug for, at bruge en serum. Fordi sundt hår starter i hovedbunden, har Nutri-Supplement’s Scalp Serumen kraftfuld hydrerende formular, der regulerer og beskytter din hovedbunds hydreringsniveauer. Er du mere bekymret over dit hårs tørre spidser? Overvej Nutri-Supplement Split Ends Serum. Denne serum til spaltede spidser har et højt næringsindhold bruger ingredienser mod tørhed til at forsegle tørre spidser og forhindre spaltede spidser. Hvad angår 8H Magic Night Serum, så er det en hårpleje til nattebrug, der giver essentielle næringsstoffer til næring og reparation af tørt hår.

Vi hjælper dig

I vores saloner er vi altid behjælpelige med at finde de Kérastase produkter, der passer bedst til dig. Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter der passer til dit hår, så kan du ringe til din salon og booke en gratis konsultation i din lokale STUHR salon.

En kur i salonen

En af de bedste måder at behandle tørt og skadet hår er med en professionel hårplejebehandling i din salon.En Kérastase Fusio-Dose-behandling kan transformere dit hår på 5 minutter.

Med op til 30 unikke kombinationer, så hjælper Fusio-Dose-kombinationen af koncentrat og booster med dine primære og sekundære hårbekymringer.