REDKEN

REDKEN

REDKENS HISTORIE

Paula Kent medstiftede Redken Laboratories i 1960. Hun var en ung skuespiller sidst i 1950'erne, hvor håret skulle være stærkt afbleget og touperet, og Paula var konfronteret med problemet med babyfint hår og følsom hud. Under sit arbejde i Hollywood oplevede hun konstant allergiske reaktioner overfor de produkter, der blev anvendt af frisører og makeup-artister. Hun søgte hjælp hos hudlæger og frisører for at finde en løsning, men der var ingen, som kunne forklare hende hvilken forskning, der lå bag produkterne.

I et øjebliks inspiration gik det op for Paula, at hun ville kunne hjælpe millioner af andre mennesker, som også behøvede blide men effektive hårplejeprodukter, og at professionelle frisører skulle forstå hårets og hudens kemi, produkternes ingredienser og deres sammenspil for at opnå et smukt sundt hår.

Paula Kent og hendes frisør Jheri Redding (hvilket skabte navnet "REDKEN") grundlagde sammen Redken, takket være 3000 dollars, som hun havde tjent på at medvirke i en ølreklame. De begyndte med tre produkter og et intensivt uddannelsesprogram for frisører.

Produkterne blev udviklet på baggrund af tre principper:
- Proteinteknologi (siden håret hovedsageligt består af protein)
- En pH-værdi på 4,5-5,5, hvilket komplementere hårets og hudens naturlige pH-værdig
- Produkterne anbefales udelukkende af licensregistrerede kosmetologer i professionelle saloner

Hermed revolutionerede Paula Kent branchen for professionel hårpleje for både stylister og kunder. Hendes banebrydende ånd er elsket, og hun har efterladt sig et aftryk, der den dag i dag er mærkets styrke.